Home » Ενημέρωση » Crazy Business Ideas

Crazy Business Ideas

istO διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας «Crazy Business Ideas» διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το IST College το 2011 και είχε ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και να τολμήσουν να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του Crazy Business Ideas τις τρεις προηγούμενες χρονιές διεξαγωγής του, την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, αλλά και το γεγονός ότι κύριο μέλημα του IST College είναι η καλλιέργεια και προώθηση ενός περιβάλλοντος που στηρίζει, ενθαρρύνει και καλλιεργεί την σύγχρονη επιχειρηματικότητα στους νέους, το IST College διοργανώνει το 2014 για 4η συνεχή χρονιά το Crazy Business Ideas.

Για το έτος 2014, ο διαγωνισμός θα τελέσει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Περιγραφή διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στο κοινό, μπορούν έτσι να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν μία καινοτόμο ιδέα (ενήλικες και ανήλικοι). Η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας www.crazybusinessideas.gr, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία ή video της ιδέας.

Η αξιολόγηση των ιδεών χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Α’ φάση: Ψηφοφορία του κοινού μέσω facebook («προκριματική» φάση)
Β’ φάση: Αξιολόγηση των επιχειρηματικών πλάνων από επιτροπή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών («ημιτελική» και «τελική» φάση)

Α΄φάση (προκριματική):

Οι 50 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό «προκρίνονται» στην Β’ φάση. Ως κίνητρο για όσους ψηφίζουν η Διοργανώτρια Εταιρία θα δώσει μετά από κλήρωση, 20 νούμερα CU με ειδική προσφορά.

Β΄φάση (ημιτελική και τελική):

Ημιτελική

Στη φάση αυτή, οι 50 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους καλούνται να καταρτίσουν επιχειρηματικό πλάνο που θα μετουσιώνει την ιδέα τους σε συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση. Τα επιχειρηματικά πλάνα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς.

Τελική

Κατά την «τελική» φάση, η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει κάθε ιδέα και θα επιλέξει τις δέκα (10) καλύτερες με βάση την καινοτομία, την ποιότητα/αρτιότητα του επιχειρηματικού πλάνου και το βαθμό κατά τον οποίο η ιδέα είναι υλοποιήσιμη.

Στη συνέχεια, οι ομάδες που υπέβαλαν τις 10 ιδέες που επιλέγηκαν σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια, θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής η οποία και θα αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους προσθέτοντας ένα επιπλέον κριτήριο, αυτό της ποιότητας της παρουσίασης και ουσιαστικά της ικανότητας κάθε ομάδας να προωθήσει την ιδέα της.

Τέλος, οι 6 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία, θα κληθούν να πραγματοποιήσουν μία σύντομη παρουσίαση ενώπιον κοινού σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2014 στις εγκαταστάσεις του IST College. Στην εκδήλωση αυτή θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν οι 3 νικητές του διαγωνισμού.

Βραβεία διαγωνισμού

Ο νικητής του 1ου βραβείου θα λάβει:
• €5.000 αρχικό κεφάλαιο από το IST College για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση
• Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας (προσφορά του CU)
• Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών εξόδων για 8 μήνες (προσφορά του CU)
• Wi-fi keyboards (προσφορά του CU)
• Πλήρη εξοπλισμό μία θέσης εργασίας (προσφορά του Πλαισίου)

Το 2ο βραβείο θα είναι:
• Πλήρης υποτροφία για προπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής τους στο IST College
• Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας (προσφορά του CU)
• Κάλυψη τηλεπικοινωνιακών εξόδων για 8 μήνες (προσφορά του CU)
• Wi-fi keyboards (προσφορά του CU)

Το 3ο βραβείο θα είναι:
• Πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής τους στο IST College
• Εργαλείο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδας (προσφορά του CU)
• Wi-fi keyboards (προσφορά του CU)

Χρονοδιάγραμμα διαγωνισμού:

Έναρξη διαγωνισμού: 12 Ιουνίου
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης ιδεών: 27 Αυγούστου
Ψηφοφορία κοινού: Έως 7 Σεπτεμβρίου
Ανακοίνωση 50 επικρατέστερων ιδεών: 8 Σεπτεμβρίου
Εκπαιδευτικό σεμινάριο σύνταξης επιχειρηματικών πλάνων: 16 Σεπτεμβρίου
Κατάθεση επιχειρηματικών πλάνων: Έως 1 Οκτωβρίου
Αξιολόγηση επιχειρηματικών πλάνων: Έως 5 Νοεμβρίου
Παρουσίαση 10 καλύτερων ιδεών ενώπιον κρ. επ. & τελική κατάταξη 6 καλύτερων ιδεών: 12 Νοεμβρίου
Εκδήλωση παρουσίασης & βράβευσης 6 καλύτερων ιδεών: 19 Νοεμβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους συμμετοχής σε αυτόν, παρακαλώ πολύ όπως απευθυνθείτε στο www.crazybusinessideas.gr.

Έχεις μία crazy ιδέα και ακόμη δεν την έχεις στείλει;

Μπες στο www.crazybusinessideas.gr , λάβε μέρος στον πιο crazy διαγωνισμό επιχειρηματικότητας & καινοτομίας από το IST College και δες την ιδέα σου να γίνεται πράξη!

www.crazybusinessideas.gr. Γιατί μόνο τρελές ιδέες μπορούν να σώσουν την Ελλάδα!

Κριτική Επιτροπή:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Μίχαλος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), Πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (A.B.C.), Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (Eurochambres)
ΜΕΛΗ
Ιωάννα Μπούκη Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς
Μάρκος Βερέμης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Upstream
Αγγελική Βυρίνη Marketing Director & PR Relationships, Pizza Fan
Αλίς Κοροβέση Διευθύνουσα Σύμβουλος, Plus Energy LAB και Ιδρυτικό μέλος – Γεν. Γραμματέας Δ.Ε., INZEB.ORG – Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης
Αλέξανδρος Κωστόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος, Foresight και Founder of the international public diplomacy campaign Repo(we)rGreece
Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας President South & Western Europe – World Markets,
IPG Mediabrands
Ελευθέριος Α. Παπαθανασίου Πρύτανης IST College
Ιωσήφ Χασσίδ Καθηγητής Managerial Economics, IST College

Στοιχεία Επικοινωνίας:
IST
Πειραιώς 72, Μοσχάτο
Τηλ.: 210 4822222
Web: www.ist.gr
E-mail: [email protected]